ČORBA ZA SVAKI DAN: Sprema se za pola sata, a osvežiće vam dan

Bojana Jovanović

24. 07. 2025. u 07:00

Iskusne domaćice/domaćini za manje od pola sata spremiće ovu čorbu, a one/oni manje vešti za 45 minuta, najduže. Zatim će vam osvežiti dan, ili veče, u zavisnosti od toga kada je budete jeli i uživali u njoj.

ЧОРБА ЗА СВАКИ ДАН: Спрема се за пола сата, а освежиће вам дан

Foto Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 450 g graška
  • 300 g krompira
  • veza peršuna
  • 1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
  • so, biber
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Sitno iseckajte luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Šargarepu operite, oljuštite i narendajte pa je dodajte luku i još malo prodinstajte. Dodajte krompir naseckan na kockice i grašak, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Umešajte peršun, mešavinu suvih biljnih začina, so i biber. Kuvajte na umerenoj vatri sve dok povrće ne omekša, odnosno 20-ak minuta. Sklonite čorbu sa ringle, izvadite grašak rešetkastom kašikom, umutite je štapnim mikserom (ili u blenderu, ukoliko ga nemate), dodajte pavlaku za kuvanje, vratite grašak pa opet stavite na vatru da kratko vri. Po želji ukrasite svežim začinskim biljem prilikom serviranja. Takođe, možete umesto mešavine suvih biljnih začina koristiti jednu povrtnu kocku za supu, a pavlaku za kuvanje zameniti sa 1 dl mleka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA TUGUJE: Poginuo Jevgenij Katunjin