RECEPT: Potaž od bundeve
Kremasti potaž od bundeve je lagano, zdravo jelo koje spaja jednostavne sastojke u bogat ukus. Idealan je kao predjelo ili lagani obrok. Danas sa vama delimo recept za ovu ukusnu i jednostavnu čorbu koju ćete rado pripremati.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1/2 bundeve srednje veličine
- 1/2 srednje tikvice
- 1 veći batat
- 2 manja krompira
- 1 stabljika celera
- 50 gr korena celera
- 2 srednje šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- praziluk
- so, biber, peršun, beli luk u prahu
- maslinovo ulje
- pavlaka za kuvanje
- prepečen hleb
Skuvajte povrće. U vruću vodu stavite so, a zatim dodati bundevu, tikvicu, batat, krompir, stabljiku celera, koren celera, šargarepu, crni luk i beli luk, praziluk. Kada se povrće skuva, procediti (sačuvati vodu ukoliko je potrebno da se reguliše gustina potaža), dodati sve začine, maslinovo ulje, i 50 ml pavlake za kuvanje. Ukoliko je potrebno dadati vodu iz povrća zavisno od željene gistine potaža.
Hleb iseckati na kockice posuti sa malo maslinovog ulja. Dodati so, biber i beli luk u prahu. Zapeći u rerni tek toliko da zahrska.
Potaž servirati, dodati odozgo pavlaku za kuvanje, maslinovoo ulje, peršun i prepečen hleb.
Prijatno!
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)