DETOKS IZ TANJIRA: Krem supa od kelja i tikvica

Новости онлајн

20. 06. 2025. u 09:00

LAGANA, kremasta i puna vitamina, ukus joj je iznenađujuće bogat, iako se pravi od sasvim običnih sastojaka.

ДЕТОКС ИЗ ТАЊИРА: Крем супа од кеља и тиквица

Foto: Printskrin Youtube/Bosanka u kuhinji

OVA supa sa keljom i tikvicama idealna je za laganu večeru ili kao predjelo, gotova za 20 minuta. Uz malo pavlake i začina, pretvara se u pravo jelo za dušu. 

Sastojci:

* Crni luk, 1 manji
* Beli luk, 1 čen
* Tikvica, 1 srednja
* Seckani kelj, šaka (oko 2 pune šake listova bez drške)
* Voda ili povrtni bujon, 500 g
* Maslinovo ulje, 1 kašika
* So i biber, po ukusu
* Kašika pavlake ili biljne pavlake za kremastiji ukus, po želji

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte seckanu tikvicu i pržite još 3-4 minuta. Ubacite kelj i nalijte vodom ili bujonom. Kuvajte 15 minuta dok sve ne omekša. Sklonite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku krem supu. Vratite na kratko na vatru, dodajte so, biber i po želji kašiku pavlake. Za bogatiji ukus dodajte prstohvat muskatnog oraščića. Poslužite sa prepečenim hlebom ili malo parmezana.

Prijatno!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOM SMISLU, CELA UKRAJINA JE NAŠA Putin poručio na čemu Rusija insistira