STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi
Jednostavna domaća čorba je uvek dobar izbor!

Foto Shutterstock
Sastojci:
- pileće mleveno meso 500 g
- luk 2 glavice
- šargarepa 2
- ulje 2 kašike
- jaja 4
- pirinač 2 kašike
- brašno 2 kašike
- pavlaka 3 kašike
- so 2 kašičice
- biber 1/2 kašičice
Priprema:
Očistite, operite i narendajte šargarepu i crni luk. U šerpu stavite narendano povrće, oko 2,5 litre vode, ulje, so i stavite da se kuva. Posebno napravite smesu za kuglice od mesa. U dublju posudu stavite mleveno meso, dva jajeta, pirinač, brašno, so, biber, pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. Kad se šargarepa i luk skuvaju, dodajte malo vode ako je ukuvala, pa pravite od mesa male kuglice i ubacite ih u šerpu sa povrćem. Nastavite da kuvate supu na tihoj vatri kako se kuglice ne bi raspale. Kad su mesne kuglice kuvane, umutite dva jajeta sa pavlakom i dodajte u supu, pa pažljivo promešajte da se kuglice na raspadnu. Kuvajte čorbu još par minuta, dodajte so i biber po ukusu i toplo poslužite.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Begova čorba, svaka kašika krepi telo i greje dušu
22. 12. 2024. u 11:00Novosti online

ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan
05. 07. 2024. u 13:30

ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)