IDEALNA ZIMSKA ČORBA SA GRAŠKOM: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
Zimska čorba sa graškom prepuna je raznog povrća, začinjena i savršena za obrok tokom hladnih dana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, isečen
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 ½ kašičica kurkume
- 2 velika lovorova lista
- 1 prstohvat mlevene paprike
- 900 ml povrtnog bujona
- 900 g krompira, isečenog na komadiće
- 340 g šargarepe, iseckane
- 360 g seckane nemasne kuvane šunke
Priprema:
Za čorbu zagrejte ulje u loncu . Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte začine, kurkumu, lovorov list i papriku, pa pržite i mešajte dok ne zamiriše, 2 do 3 minuta.
Dodajte povrtni bujon, vodu, iseckani grašak, 1/2 krompira i 1/2 šargarepe. Ostavite da proključa, a zatim smanjite vatru. Pokrijte i dinstajte dok grašak ne omekša, oko 35 minuta.
Umešajte preostali krompir i šargarepu. Dodajte šunku, poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša, dodajući još bujona ili vode po potrebi, još oko 25 minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMITE UKUSNU RIBLjU ČORBU: Ljuta, začinjena, ma fantastična!
06. 12. 2024. u 11:00

ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00

ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)