OSVEŽAVAJUĆI I ZDRAV OBROK: Salata od tunjevine i testenine
Ova salata može biti doručak, ručak ili večera, a ono što će vas posebno iznenaditi je preliv koji je punog ukusa, kiselkast i savršeno pristaje uz tunjevinu i testeninu.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sunčane Staze
- 50 g crnih maslina
- 150 g pečenih paprika
- 1 velika konzervirana tunjevina
- 250 g kuvane testenine
- Preliv:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- 0,5 sveže ceđenog soka od pomorandže
- soli
- biber
Priprema:
Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu kuvanu testeninu stavite u činiju i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.
Dresing: U manju teglu stavite maslinovo ulje, jabukovo sirće, senf, sveže ceđeni sok od pomorandže, so i biber, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.
Pripremljeni dresing prelijte preko pripremljene salate, promešajte i dobro ohladite pre serviranja.
(index.hr)
Preporučujemo
CVEKLA SALATA SA ORASIMA: Zdrava i neverovatno ukusna kombinacija
01. 11. 2024. u 14:25
SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)