SUPA OD AVOKADA I PARADAJZA: Fantastičnog ukusa, lako se sprema, a veoma je zdrava
Ova supa se jede hladna.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g avokada
- 200 g paradajza
- 100 g crnog luka
- 750 ml vode
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- 100 ml mleka
- 1 ljuta papričica
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Kratko prokuvati vodu sa mešavinom začina, 3 minuta. Prodinstati pola količine iseckanog luka i 100 g iseckanog paradajza. Avokado očišćen i isečen na komade poprskati limunovim sokom i usitniti u blenderu zajedno sa začinjenom vodom i dinstanim paradajzom. Sipati u činiju, dodati mleko i iseckanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešati i u staviti u frižider da stoji sat vremena. Preostali luk i paradajz isecite na kockice. Ohlađenu supu pospite peršunom i poslužite uz paradajz, luk i kiselu pavlaku.
(trpeza)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)