SUPA OD AVOKADA I PARADAJZA: Fantastičnog ukusa, lako se sprema, a veoma je zdrava
Ova supa se jede hladna.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g avokada
- 200 g paradajza
- 100 g crnog luka
- 750 ml vode
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- 100 ml mleka
- 1 ljuta papričica
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Kratko prokuvati vodu sa mešavinom začina, 3 minuta. Prodinstati pola količine iseckanog luka i 100 g iseckanog paradajza. Avokado očišćen i isečen na komade poprskati limunovim sokom i usitniti u blenderu zajedno sa začinjenom vodom i dinstanim paradajzom. Sipati u činiju, dodati mleko i iseckanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešati i u staviti u frižider da stoji sat vremena. Preostali luk i paradajz isecite na kockice. Ohlađenu supu pospite peršunom i poslužite uz paradajz, luk i kiselu pavlaku.
(trpeza)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)