OKROŠKA: Ruska hladna čorba koja će vam se sigurno dopasti
Okroška osvežava i može zameniti obrok.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g praške šunke
- 200 g praziluka
- 3 barena jaja
- 3 kisela mleka (u čašama)
- 1 veći krastavac
- 1 kocka za supu
- 1 kašičica iseckanog peršuna
- 1 kašičica seckane mirođije
Priprema:
Kocku za supu skuvati. Kada se ohladi, pomešati sa kiselim mlekom. Dobro izmešati, pa dodati krastavac, šunku i jaja iseckane na kockice, a praziluk na kolutove. Promešati i začiniti po ukusu. Na kraju dodati peršun i mirođiju. Servirati hladno.
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)