CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- slanina 100 g
- pileći file 200 g
- parmezan 30 g
- beli luk 3 čena
- tost 2 parčeta
- zelena salata velika glavica
- čeri paradajz po želji
- pavlaka po potrebi
- majonez po potrebi
- limun sok od jednog limuna
- preliv maslinovo ulje, biber, so
Priprema:
Propržite slaninu na teflonu, izvadite je i stavite na ubrus da se ocedi. Ispecite i piletinu i isecite je na trake. Kockice hleba i beli luk propržite na masnoći od slanine i stavite na ubrus. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite, pa prelijte iscepkanu zelenu salatu. Stavite piletinu, slaninu, prepečeni hleb, čeri po želji, parmezan i prelijte pavlakom umućenom s majonezom.
(superrecepti/žena)
Preporučujemo

HAVAJSKA SALATA: Tako jednostavna, a tako savršena, retko ko joj može odoleti...
03. 07. 2024. u 16:00

KREMASTA SALATA OD MLADOG LUKA I JOGURTA: Raj za nepca, blagodet za organizam
07. 06. 2024. u 09:00

HRSKAVO, A TOPI SE U USTIMA: Salata od jaja i povrća sa čipsom
02. 06. 2024. u 17:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)