NEODOLJIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
Nije ništa slično onim salatama koje ste pravili.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 1 kocka za pileću supu
- 150 g mariniranih šampinjona
- 350 g praške šunke
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike sirćeta
- 3 kašike ulja
- 3 kesice majoneza
- biber, so
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Pirinač skuvajte u vodi kojoj ste dodali kocku za supu. Šampinjone ocedite, a šunku isecite na duže rezance. Sve pripremljene namirnice pomešajte. Prelivu od senfa, sirćeta, ulja, bibera i malo soli dodajte sitno iseckan crni luk i peršunov list. Dobro izmutite i dodajte majonez. Prelijte salatu, izmešate je i ohladite.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00

SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
02. 05. 2024. u 15:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvoracu Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)