SALATA OD LEBLEBIJA I KISELIH KRASTAVACA: Lagan obrok koji možete poslužite i kao prilog
Salata od leblebija pravi se tako što se leblebije pasiraju do slične konzistencije kakvu ima tunjevina. Veganski majonez zamenjuje tipičan majonez. Uz kombinaciju ukusa celera, mirođije, luka i peršuna, za samo nekoliko minuta imate ukusnu salatu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g leblebija
- 60 g žutog luka isečenog na kockice
- 30 g celera isečenog na kockice
- 30 ml veganskog majoneza
- 1 kašika svežeg peršuna
- 1 kašika usitnjenih kiselih krastavaca
- 1/2 kašičice sušene mirođije
- 1/4 kašičice soli, ili više po ukusu
- 1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- Kriške hleba, ili zelena salata, ili krekeri, za serviranje
Priprema:
Za salatu od leblebija, ako ste kupili konzervirane leblebije ocedite ih. Usitnite kiseli krastavac, izmeljite biber, a celer i luk isecite na kockice.
Zgnječite leblebije u posudi srednje veličine sa gnječilicom za krompir ili viljuškom. Dodajte preostale sastojke i dobro promešajte.
Servirajte uz hlebu i zelenu salatu ili krekere.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠENA ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Salata od karfiola, zelene boranije i tikvice
09. 04. 2024. u 11:00

RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00

OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)