SUPA OD KUPUSA I KROMPIRA: Bez mesa, zdrava i niskokalorična

Novosti online

17. 03. 2024. u 12:00

Zasitna i niskokalorična supa postaće vam omiljena, a ovo je idealan način da unesete što više povrća u organizam.

СУПА ОД КУПУСА И КРОМПИРА: Без меса, здрава и нискокалорична

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 stabljike celera
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 2 šolje pilećeg bujona (kocka za supu)
  • 5 šolja vode
  • 1 srednji kupus
  • 500 g krompira

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i celer, pa propržite povrće na malo zagerajnog ulja. Kad malo omekša posolite, pobiberite, pospite korijander, dimljenu papriku i origano i promešajte. Kuvajte još minuta, dva, pa dodajte kupus isečen na trake, bujon (pravi se tako što kocku supe razblažite sa 2 šolje vode) i vodu.  Dobro promešajte, pojačajte vatru i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. Ako je potrebno još malo začinite, a supu od kupusa možete da služite sa parmezanom, ako ne postite. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!