POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Odlična kao predjelo ili kompletan obrok, a toliko se brzo sprema da ćete je praviti stalno
POSNA salata sa makaronama lako se pravi, a može da zameni kompletan obrok.

Foto: Jutjub/Printskrin/Lako je kuvati
Posna salata sa makaronama odličan je prilog uz neko drugo jelo, a može biti i kompletan obrok koji se brzo sprema, a dugo će vas držati sitima. Može da bude i sjajno predjelo za svečanu trpezu, a recept je i više nego jednostavan.
Sastojci:
- pola praziluka
- 200 g šampinjona
- 200 g posnih makarona
- 300g posnog majoneza
- 1/2 kašičice origana
- so
- biber
Priprema:
Makarone kuvati 6-7 minuta u proključaloj vodi sa malo soli. Na umerenoj temperaturi na 2-3 kašike ulja prodinstati sitno seckan praziluk. Do se luk dinsta očistite šampinjone i isecite na sitnije komade. Nakon 10-ak minuta dinstanja luka dodajte i šampinjone, 1/4 kašičice soli, origano, biber i dinstati još 10-15 minuta dok voda koju su pustili šampinjoni ne ispari.
Šampinjone dodati u oceđene makarone, promešati i poklopljeno ostaviti da se potpuno ohladi. Na svakih 15-ak minuta protresite šerpu da se makarone ne zalepe. Ukoliko to budete radili kašikom postoji šansa da će se makarone malo izgnječiti. U ohlađene makarone dodati majonez i lagano izmešati kako bi se ravnomerno rasporedio, pa prebaciti u sud u kom ćete čuvati salatu.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)