PILEĆA PRSA U KREMASTOM SOSU: Brz, ukusan i sočan obrok

Milena Tomasevic

20. 11. 2025. u 15:59

Nežno pileće meso u aromatičnom, blago začinjenom sosu od povrća — savršena kombinacija za porodični ručak ili večeru. Služi se uz pirinač, testeninu, krompir ili samo parče svežeg hleba koje će pokupiti svaki deo ovog ukusnog sosa.

ПИЛЕЋА ПРСА У КРЕМАСТОМ СОСУ: Брз, укусан и сочан оброк

FOTO: Novosti

Sastojci

  • 500 gr pilećih prsa
  • 1 srednji crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica paradajz sosa
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 šolje vode
  • 1 šolja mleka
  • so i crni biber
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna

Priprema
1. Priprema mesa

Pileća prsa očistite i iseckajte na kriške. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite pileće kriške dok blago ne porumene. Izvadite meso i pokrijte poklopcem da ostane toplo.

2. Priprema sosa

Na istoj masnoći propržite sitno seckan crni luk i crvenu papriku. Dodajte puter i dinstajte još 2–3 minuta. Umešajte kašiku brašna i pržite dok blago ne požuti. Dodajte zgnječeni beli luk i paradajz sos, pa kratko promešajte. Ulijte vodu i mleko, mešajući dok sos ne počne da se zgušnjava. Ako je previše gust, dodajte još malo vruće vode. Začinite solju, biberom, crvenom paprikom i karijem. Vratite pileće kriške u tiganj sa sosom. Poklopite i kuvajte na slaboj vatri oko 15 minuta, da se ukusi prožmu. Po želji, pospite svežim seckanim peršunom.

Služite toplo, uz pirinač, testeninu, krompir ili bilo koji omiljeni prilog.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA NE MOŽE DA VERUJE: Evo šta je Donald Tramp upravo uradio (VIDEO)