KARFIOL IZ RERNE SA SIROM: Hrskav, aromatičan i neverovatno ukusan!
Odličan obrok
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1 karfiol
- 2 jajeta
- ½ kašičice belog luka u prahu (ili malo svežeg, sitno seckanog)
- 1 kašičica mlevene paprike
- ⅔ šolje prezli
- ½ šolje rendanog sira (gauda, kačkavalj, parmezan – po ukusu)
- so i biber – po ukusu
- ulje – po potrebi
Priprema:
Operite karfiol, podelite ga na cvetiće i kratko prokuvajte u slanoj vodi 3–4 minuta. Odmah ocedite i isperite hladnom vodom da zadrži boju i čvrstinu.
U većoj činiji pomešajte prezle, rendani sir, beli luk u prahu, papriku, so i biber. U drugoj posudi blago umutite jaja.
Svaku cvetnicu karfiola prvo umočite u jaja, pa uvaljajte u smesu sa sirom i prezlama.
Pleh obložite papirom za pečenje i lagano premažite uljem. Ređajte karfiol u jednom sloju. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
Prijatno!
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)