LOSOS KAO IZ RESTORANA: Počastite se zdravim i brzim ručkom

Jovana Švedić

08. 09. 2025. u 12:00

ODLIČAN za laganu i zdravu večeru, a može se obogatiti i prelivom od limunovog soka i maslinovog ulja pre pečenja.

ЛОСОС КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Почастите се здравим и брзим ручком

Unsplash

Sastojci:

  • 450 g filea lososa, prepolovljen
  • maslinovo ulje
  • 1 mali paradajz, iseckan
  • 5 crni luk (zeleni deo), iseckanih
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 185°C.
  • Losos stavite na pleh prethodno premazan maslinovim uljem ili u plitku posudu za pečenje. Ako su ivice tanke, preklopite ih ispod filea da se ravnomerno ispeku.
  • Na losos narežite iseckani paradajz i mladi luk. Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Pecite u zagrejanoj rerni, bez poklopca, oko 20 minuta ili dok riba lako ne razdvaja na vlakna viljuškom.
  • Poslužite toplo uz prilog po želji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Snaga zajedništva i solidarnosti