RECEPT: Pileći karabatak u sosu od pečuraka na pirinču
Sočni pileći karati i bataci u kremastom sosu od pečuraka, posluženi na pirinču, donose ukusan i hranljiv obrok idealan za porodični ručak.
FOTO: Novosti
Potrebno
- 500 gr karabataka očišćenih od kostiju
- 250 gr pirinča
- 300 g pečuraka (šampinjoni ili druge po želji)
- 1 veća glavica crnog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- malo ulja (za prženje mesa i dinstanje)
- začini: so, biber, beli luk u prahu, peršun, origano
- opciono: parmezan ili svež peršun za posipanje
Priprema
1. Skuvati pirinač u slanoj vodi i ostaviti sa strane.
2. Na ulju ispržiti pileće karabatake koji su prethodno marinirani ( senf, origano, beli luk u prahu, biber, so), dok ne dobiju lepu zlatno-rumenu boju. Izvaditi i ostaviti sa strane.
3. U istoj masnoći prodinstati sitno seckan crni luk i pečurke, dodati začine (so, biber, beli luk u prahu, peršun, origano).
4. Kada pečurke omekšaju, dodati pavlaku za kuvanje i kuvati par minuta da se dobije kremasti sos.
5. Na tanjir staviti podlogu od pirinča, preko sipati sos od pečuraka, a zatim poređati nasečene komade piletine.
6. Po želji posuti parmezanom ili svežim peršunom.
Prijatno!
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)