BRANCIN IZ RERNE: Mediteran na vašem tanjiru
Brancin iz rerne je klasik mediteranske kuhinje – lagan, aromatičan i pun ukusa mora. Uz nekoliko svežih sastojaka i minimalnu pripremu, dobijate zdrav i elegantan obrok koji će zadovoljiti i najprefinjenija nepca.
FOTO: Novosti
Brancin iz rerne sa belim lukom, limunom i ruzmarinom
Sastojci (za 2 osobe):
2 sveža brancina
2–3 čena belog luka
1 sveži limun (pola na kriške, pola za ceđenje)
2 grančice svežeg ruzmarina (ili 1 kašičica sušenog)
Šaka svežeg peršuna (sitno sečen)
4–5 kašika maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C.
Brancine operite, posolite i pobiberite spolja i iznutra.
Unutar svake ribe stavite nekoliko kriški belog luka, kriške limuna, grančicu ruzmarina i malo sečenog peršuna.
Ribu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite je maslinovim uljem, pa prelite sokom od pola limuna.
Po želji, oko ribe rasporedite još limunovih kriški ili nekoliko maslina/čeri paradajza radi arome i izgleda.
Pečete 20–25 minuta, dok koža ne postane blago hrskava, a meso mekano i sočno.
Savet:
Poslužite uz kuvani krompir, povrće ili svežu salatu.
Prijatno!
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
Komentari (0)