LAGANE, ZDRAVE I GOTOVE ZA 30 MINUTA : Hrskave posne pljeskavice od karfiola
Veganske pljeskavice od karfiola su savršen izbor za lagani, zdrav i ukusan obrok.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Nefis TV
Hrskave spolja, mekane iznutra, prave se od jednostavnih sastojaka.
Sastojci:
* Karfiol, 1 srednja glavica
* Šargarepa, 1
* Tikvica, 1 manja
* Crni luk, 1 manji
* Beli luk, 2 čena
* Brašno, 2-3 kašike
* Prezle, 2 kašike
* So, biber, kurkuma ili kari po želji
* Maslinovo ulje, za prženje
Priprema:
Karfiol obarite nekoliko minuta u slanoj vodi dok ne omekša, zatim ga procedite i usitnite viljuškom ili u blenderu. Pomešajte karfiol sa šargarepom, tikvicom, lukom i belim lukom. Dodajte začine, brašno i prezle, pa promešajte dok se masa ne sjedini (po potrebi dodajte još brašna da se ne raspada). Oblikujte male pljeskavice vlažnim rukama. Pržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumene, ili ih pecite u rerni na 200°C oko 20-25 minuta (uz okretanje). Poslužite toplo uz biljni jogurt, humus ili salatu.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
SARMICE OD BLITVE: Zdrave, lake za pripremu i idealne za letnje dane (VIDEO)
30. 06. 2025. u 09:00
LAGANA I ZDRAVA: Fit pita sa tikvicom, šargarepom i ovsenim pahuljicama
27. 06. 2025. u 07:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)