DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA: Ukus detinjstva u svakom zalogaju

Novosti online

23. 06. 2025. u 11:00

Domaća supa sa knedlama — ukus detinjstva u svakom zalogaju...

ДОМАЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Укус детињства у сваком залогају

Novosti

Sastojci za čorbu:

ćureće kosti 

1 srednji crni luk 

2 šargarepe

1–2 stabljike celera ili malo korena celera

malo korena peršuna 

so, biber u zrnu

1–2 lista lovora (opciono)

sveži peršun (za posipanje)

Sastojci za knedle:

2 jaja

8  kašika griza

prstohvat soli

 Priprema supe:

Kuvanje bujona:

U veliki lonac staviti ćureće kosti, dodati celu šargarepu, celer, crni luk, peršunov koren.

Doliti hladnu vodu (oko 2–2.5 litra), dodati so, nekoliko zrna bibera i lovor.

Pustiti da proključa, pa skinuti penu. Smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri 1.5 do 2 sata.

Procediti supu:

Izvaditi kosti i povrće (možete nešto sitno iseckati i vratiti u supu, po želji).

Vratiti proceđenu čorbu u lonac i zagrejati do ključanja.

Priprema knedli:

U  činiji umutiti 2 jaja, dodati griz i malo soli i dobro umutiti.

Ostaviti da odstoji 5–10 minuta kako bi griz nabubrio.

Kada supa ponovo provri, kašičicom umačanom u supu uzimati malo smese i ubacivati knedle u supu.

Kuvati na tihoj vatri 10–15 minuta, bez mešanja u prvih nekoliko minuta da se ne raspadnu.

Završnica

Po ukusu dodati sitno seckani sveži peršun.

Poslužiti toplo, kao predjelo ili lagani obrok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Cardano privlači pažnju kao alternativa Bitcoinu  | Pojavljuju se i novi brendovi kriptovaluta