SAVRŠENI RUČAK: Rebarca glazirana medom, sa pekarskim krompirom
REBARCA glazirana medom sa pekarskim krompirom se lepe za prste i samo odvajaju od kosti, a pekarski krompir je hrskav i savršeno kuvan iznutra.
Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen
Najbolje je rebarca servirati topla.
Sastojci:
* 1 kg svinjskih rebara
* 5-6 opranih krompira
* 1 kašika ulja
Začini za marinadu:
* 1 kašika senfa u prahu
* 1 kašika soli
* 1 kašika mlevenog crnog bibera i još za začinjavanje krompira
* 1 kašika mlevene paprike i još za začinjavanje krompira
* 5 kašika meda i još za glaziranje
Recept za rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom:
Kako biste napravili rebarca, prvo pomešajte sve sastojke za marinadu (1 kašiku praha senfa, 1 kašiku sušenog origana, 1 kašiku mlevene paprike, 5 kašika meda, 1 kašiku soli, 1 kašiku mlevenog crnog bibera) u činiji. Ravnomerno utrljajte marinadu po 1 kg svinjskih rebara. Poklopite i ohladite u frižideru i ostavite da se marinira preko noći ili do 36 sati. Operite i isecite 5-6 malih krompira na velike komade.
Dodajte 1 kašiku ulja. Dodajte prstohvat soli i crnog bibera i dobro promešajte.
Ostavite svinjska rebra da dostignu sobnu temperaturu sat vremena pre pečenja. Stavite rebra i krompir na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 60-75 minuta na 200°C tokom prvih 15 minuta, a na 180°C ostatak vremena.
Savet plus:
Premazujte obe strane svinjskih rebara medom svakih 15 minuta. Svaki put kada ih izvadite iz rerne, okrenite stranu svinjskih rebara i krompira i nastavite sa pečenjem kako bi se ravnomerno ispekla.
Premazujte obe strane svinjskih rebara medom svakih 15 minuta. Svaki put kada ih izvadite iz rerne, okrenite stranu svinjskih rebara i krompira i nastavite sa pečenjem kako bi se ravnomerno ispekla. Ovaj postupak se nastavlja dok se svinjska rebra ne ispeku 60-75 minuta. Ostavite rebra da odstoje oko 15 minuta pre nego što ih isečete. Najbolje ih je servirati tople.
Uživajte!
Prijatno!
(Stvar Ukusa)
Preporučujemo
BEŠAMEL SOS: Super ide uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
16. 05. 2025. u 08:30
SLASNI GURMANSKI RUČAK: Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni
04. 05. 2025. u 09:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)