PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULJ: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti
Nalik na prebranac, ali ipak malo modifikovan, ovaj recept garantuje slasno jelo posle kog sasvim sigurno nećete ostati gladni.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 50 dg pasulja
- 10 dg suve dimljene slanine
- 40 dg crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 3 grančice peršunovog lista
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Pasulj prethodnog dana operite, potopite u hladnu vodu, a sutradan ga ocedite i stavite da se kuva u, takođe hladnoj, vodi. Kada je skuvan ocedite ga tako da ostane malo tečnosti u njemu. Na ulju popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Dodajte mlevenu crvenu papriku, paradajz pire i brašno, pa izmešajte i dodajte pasulju. Posolite, pobiberite i na laganoj vatri kuvajte oko 5-10 minuta. Nakon što proključa pasulj prebacite u vatrostalnu posudu, pospite naseckanim peršunovim listom i pecite u rereni, prethodno zagrejanoj na 250 stepeni, 20-ak minuta.
UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
Komentari (0)