PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULJ: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti
Nalik na prebranac, ali ipak malo modifikovan, ovaj recept garantuje slasno jelo posle kog sasvim sigurno nećete ostati gladni.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 50 dg pasulja
- 10 dg suve dimljene slanine
- 40 dg crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 3 grančice peršunovog lista
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Pasulj prethodnog dana operite, potopite u hladnu vodu, a sutradan ga ocedite i stavite da se kuva u, takođe hladnoj, vodi. Kada je skuvan ocedite ga tako da ostane malo tečnosti u njemu. Na ulju popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Dodajte mlevenu crvenu papriku, paradajz pire i brašno, pa izmešajte i dodajte pasulju. Posolite, pobiberite i na laganoj vatri kuvajte oko 5-10 minuta. Nakon što proključa pasulj prebacite u vatrostalnu posudu, pospite naseckanim peršunovim listom i pecite u rereni, prethodno zagrejanoj na 250 stepeni, 20-ak minuta.

CEO ŠID TUGUJE ZA LEPOM MILANOM: Devojka (26) tragično preminula, danima se opraštaju od nje na društvenim mrežama
DEVOJKA Milana Mišić (26) iz Šida tragično je preminula 15. jula, a na večni počinak ispraćena je dva dana kasnije u pratnji neutešne porodice, prijatelja, rođaka i mnogobrojnih sugrađani koji se danima od nje opraštaju na društvenim mrežama.
27. 07. 2025. u 08:48

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"Ja sam Hrvat, ali ovo je sramota šta se desilo na svadbi u Sinju!" (VIDEO)
NA DRUŠTVENOJ mreži TikTok pojavio se snimak sa jednog svadbenog slavlja koji je izazvao "lavinu" reakcija.
30. 07. 2025. u 20:27
Komentari (0)