TESTENINA SA GRAŠKOM: Gurmanske mašnice - jednostavno se prave, a sočne su i ukusne
Ovo jelo toliko je sočno i ukusno da i najprobirljiviji gurmani neće moći da mu odole! Jednostavno se pravi i izdašno je.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
340 g testenina u obliku mašnica, 350 g šunke isečene na deblje kockice, 3 dl krem pavlake, 300 g smrznutog graška, 60 g parmezana, glavica crnog luka, maslinovo ulje, so i biber.
Priprema:
Obarite testeninu u slanoj kipućoj vodi, i potom je ocedite. U posebnoj šerpi obarite grašak. Zagrejte malo ulja u tiganju, na srednjoj temperaturi, dodajte sitno iseckani crni luk i šunku narezanu na deblje kockice i propržite 3-5 minuta. Sipajte krem pavlaku i promešajte, kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta, pa umešajte obareni i oceđeni grašak i testeninu. Posolite i pobiberite i kuvajte sve zajedno još 3-5 minuta. Dok je još toplo ali ne vrelo, prilikom služenja, pospite parmezanom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)