POSNE SARME SA SOJOM I PEČURKAMA: Omiljeni ručak u vreme posta

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 15:00

Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

ПОСНЕ САРМЕ СА СОЈОМ И ПЕЧУРКАМА: Омиљени ручак у време поста

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 50 g sojinih ljuspica
  • 1  crni luk
  • 1 šargarepa
  • 100 g šampinjona
  • so
  • 50 ml ulja
  • mirođija
  • 0, 5 dcl paradajz soka
  • 1 kašika bibera
  • 3 kašike pirinča
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa

Priprema:

U ključalu vodu potopite soju, pa pustite da odstoji 15 minuta. Očistite povrće, pa odvojite listove od kupusa. Iseckajte sitno luk i šampinjone, pa izrendajte šargarepu. Luk prodinstajte u tiganju, pa dodajte šargarepu, pa šampinjone. Onda skinite sa vatre pa dodajte pirinač, biber i mirođiju. Sve sjedinite pa dodajte soju. Zatim promešajte pa tom smesom punite listove. Zavijte sarmu. Poređajte u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i zakuvajte. Propržite sa malo zaprške i brašna, pa ostavite da vri još 10 minuta. 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

ŠEŠELJ O BOLNOJ ISTINI: Predsednik SRS otkrio zašto je Kijev danima izbegavao razmenu tela poginulih vojnika