SAVRŠEN ZIMSKI RUČAK: Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama
Izdašan i ukusan ručak za celu porodicu.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg kiselog kupusa ribanca
- 300 g dimljene mesnate slanine
- 300 g svežih kobasica
- 100 g iseckanih oraha
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika bibera u zrnu
- 150 g praziluka
- aleva paprika
- 4 kašike ulja
Priprema:
Na zagrejanom ulju pržiti iseckan beli deo praziluka.
Kad luk omekša dodati 2 kg kupusa ribanca, biber u zrnu i list lovora dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kad kupus promeni boju dodati alevu papriku i iseckane orahe, odozgo poređati 300 g kobasice za prženje i 300 g isečene na komade mesnate slanine. Staviti u pećnicu zagrejanu na 220 stepeni i zapeći da porumeni.
Dekorisati kiselom pavlakom i poslužiti uz brusničku pogaču.
(trpeza)
Preporučujemo
VOJVOĐANSKI PAPRIKAŠ SA REZANCIMA: Tradicionalno jelo na kašiku (VIDEO)
11. 01. 2025. u 09:00Novosti online
RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
09. 01. 2025. u 11:03Novosti online
ZA OVAJ RUČAK BIĆE VAM POTREBNO 15 MINUTA: Taljatele sa slaninom
12. 01. 2025. u 09:00Novosti online
PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
09. 01. 2025. u 09:00Novosti online
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)