VARIVO OD KELJA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
Isto varivo možete da napravite i sa slatkim kupusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veća glavica kelja
- 6 krompira
- 6 čenova belog luka
- suva slanina, suva rebarca
- so
Priprema:
1. Kelj očistiti od tvrdih delova na sredini lista, oprati ga, pa staviti u vrelu vodu da se kuva oko pet minuta. Potom ga ocediti i iseći na rezance.
2. U dublju šerpu staviti krompir isečen na četvrtine, dodati sve ostale sastojke, sipati hladnu vodu tek toliko da ona prekrije namirnice, posoliti (ali oprezno zbog suvog mesa i slanine jer su oni slani) i staviti da se kuva.
3. Krčkati sve dok se meso ne skuva i kelj ne postane mekan.
(still)
Preporučujemo

PRŽENI KROMPIR SA PEČURKAMA I PAPRIKOM: Jednostavan ručak koji se brzo sprema
17. 11. 2024. u 07:00

MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00

SAVRŠEN DODATAK SVAKOM RUČKU: Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
25. 11. 2024. u 13:00

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti
ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.
15. 06. 2025. u 21:19
Komentari (0)