SAVRŠEN DODATAK SVAKOM RUČKU: Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima je sočno i mekano jelo za celu porodicu.

foto: prt scr / yt / PROSTORECEPT
Sastojci:
- 7 velikih krompira
- 400 g pečuraka
- 1 crni luk
- 150 g sira
- so i biber po ukusu
- lovorov list
Priprema:
Za zapečeni pire krompir stavite krompir da se skuva. Dodajte so i lovorov list. Dok se krompir kuva pripremite fil. Šampinjone isecite na kriške, crni luk sitno iseckajte, a sir narendajte. Polovinu kašike ulja sipajte u zagrejan tiganj i dodajte šampinjone. Pržite ih na jakoj vatri, a zatim dodajte so i biber. Ubacite i seckani luk i propržite sve zajedno. Ocedite krompire i sipajte vruće mleko, pa napravite pire krompir. Podmažite vatrostalnu posudu uljem. Stavite polovinu pirea i poravnajte ga pa preko toga stavite fil od pečuraka. Preostali pire stavite preko pečuraka i poravnajte.
Posipajte rendanim kačkavaljem. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15-30 minuta u zavisnosti od rerne.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠAMPINjONI SA SIROM I PRAZILUKOM: Odličan izbor za super ručak, uverite se i sami
29. 09. 2024. u 09:00

ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA: Specijalitet neodoljivog ukusa
22. 11. 2024. u 18:49

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)