PRIPREMITE MILANSKI RIŽOTO: Italijansko jelo koje morate probati
RISOTTO alla Milanese jedno od onih italijanskih jela koje morate probati bar jednom u životu!

Foto: Pixabay
Potrebno je:
400 g pirinča, glavica crnog luka, 100 g maslaca, 1,5 l vode, 2 kocke kokošje supe, 2 kašičice suvog biljnog začina, 150 ml vina, kašičica šafrana u prahu, 50 g rendanog parmezana
U ključalu vodu ubacite kocke za supu i kuvajte pet minuta. Na zagrejanom maslacu kratko propržite iseckani crni luk i lagano ga dinstajte, dolivajući supu.
Dodajte opran pirinač (okruglog zrna), kratko ga propržite pa dinstajte, povremeno ga zalivajući vrućom supom, uz neprestano mešanje. Pred kraj dinstanja dodajte vino, suvi začin i šafran, a na kraju i parmezan.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
Preporučujemo

(MAPA) KRAJEM LETA ČEKA NAS KATASTROFA: Morske temperature na rekordnom nivou, veliki rizik od razornih oluja
ISTORIJSKI toplotni talas koji je zahvatio Mediteran i Evropu podigao je temperaturu mora na rekordne nivoe, povećavajući rizik od razornih poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda širom južne Evrope u narednim mesecima, piše sajt Severe Weather Europe.
01. 07. 2025. u 13:58

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

AGENT MOSADA U POLITIČKOM VRHU SIRIJE: Vešanje izraelskog špijuna snimano i prenošeno uživo (FOTO/VIDEO)
MNOGI ga smatraju najboljim izraelskim špijunom ikada. Sa lažnim identitetom sirijskog muslimana rođenog u Libanu, Eli Koen je imao jedan cilj - da kao operativac Mosada sazna poverljive informacije koje će koristiti Izraelu.
01. 07. 2025. u 12:48
Komentari (0)