SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati
Svima je poznato da je Leskovac prestonica autentičnog roštilja. Leto je idealno vreme za pripremu roštilja, bilo da ste u prirodi, dvorištu, na terasi. Ovaj recept za leskovačke uštipke od mesa iskoristite da uz druženje i roštiljanje sa porodicom i prijateljima, probate veoma ukusan specijalitet ovog kraja.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1kg mlevenog mesa
- 100gr suve slanine
- 150g kačkavalja
- 4 čena belog luka
- mlevena ljuta paprika
- biber, so
Priprema:
Beli luk očistite i sitno iseckajte. Kačkavalj i slaninu iseckajte na sitne kockice i sve dodajte mesu. Paprike dodajte toliko da meso blago pocrveni, malo bibera i sasvim malo soli jer su slanina i kačkavalj već slani. Masu dobro umesite, odvajajte loptice i pecite na roštilju.
(stvar ukusa)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)