JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni
Nema bržeg i jednostavnijeg recepta za pravi ručak koji će oduševiti porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- pileći filei - 500 g
- prokelj ili brokoli ili karfiol - 200 g
- luk - 1 kom.
- šargarepa - 1 kom.
- pavlaka za kuvanje - 200 ml
- brašno - 1 supena kašika
- ulje
- mleko - 300 ml
- domaći sir - 100 g
- kačkavalj - 200 g
Priprema:
Stavite prokelj ili karfiol ili brokoli u manju šerpu, nalijete vode i stavite da se kuva 15 minuta. Procediti povrće.
Šargarepu sa lukom prodinstati, skloniti sa strane i na istom tiganju propržiti pileće file kratko.
Na 5 kašika ulja propržiti brašno pa zaliti mlekom i vodom. Mešati dok se malo ne zgusne, ne treba da bude kao sos, nego ređe.
Dodati pavlaku za kuvanje, kuvati par minuta i dodati oba sira. U vatrostalnu prvo staviti pileći file, pa luk, pa sos i na kraju povrće.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu 25 minuta na 200 stepeni.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)