POSNA TORTILJA SA TUNJEVINOM I POVRĆEM: Brzo, ukusno i zasitno
Verujemo da svi znate onaj osećaj kada nemate inspiraciju i volju da spremite neko jelo, a s druge strane ste ipak raspoloženi za fin i ukusan zalogaj.

Foto: Shutterstock
Zato smo za vas pripremili recept za posnu kombinaciju, koju ćete, sigurni smo, spremati i kada prođu dani posta.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 2 konzerve tunjevine
- 100 gr zelene ili iceberg salate
- 4 kašičice posnog majoneza
- 1 glavica crnog luka
- začini po ukusu
Priprema:
Tortilje premažite posnim majonezom, pa poređajte salatu.
Luk iseckajte, pa ga dodajte tunjevini i začinima, i sve dobro promešajte. Fil rasporedite po tortilji, a onda je urolajte.
Postupak ponovite i sa ostalim tortiljama.
Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa spustite tortilju.
Uzmite u obzir da je tortilja već gotovo testo, pa ne bi trebalo dugo da je pržite.
Posle manje od pola minuta, tortilju okrenite na drugu stranu, a zatim je stavite na tanjir.
Jelo služite toplo.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)