BORANIJA NA DALMATINSKI NAČIN: Spremljenu na ovaj način zavoleće je i oni koji je ne vole
Zdravo jelo koje možete jesti samo ili kao prilog uz meso.
 
                                                                                    Foto: Bakina kuhinja
Sastojci:
- 400 g boranije
- 2 veća krompira
- 3-4 čena belog luka
- so, biber i biozačin po ukusu
- malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.
2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.
3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).
4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.
(Still)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)