UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Musaka sa zeljem, ručak koji svima prija
Musaka sa zeljem je mnogima omiljeni način pripreme ovog jela, i to sa razlogom. Recept je vrlo jednostavan i zaista ga svako može ispratiti.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 30-40 listova zelja
- 150 g skuvanog pirinča
- 2 jajeta
- 1 šolja mleka
- 1 glavica srednjeg crnog luka
- malo jogurta
- so i biber
Priprema:
Za početak, stavite iseckani luk da se dinsta.
Dodajte meso da se dinsta sa lukom i po potrebi sipajte malo vode.
Mesu i luku dodajte so i biber.
Dok se krčka, operite i očistite zelje, a zatim ostavite da odstoji u toploj vodi 20 minuta ili dok meso ne bude gotovo.
Skuvajte pirinač i dodajte mesu.
Vatrostalnu posudu premažite tankim slojem ulja.
U posudu naređajte sloj mesa, a zatim zelja i još jednom to ponovite.
Jaja i mleko, sa malo jogurta, umutite i tom mešavinom prelijte musaku.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Možete je jesti uz kiselu pavlaku ili jogurt.
(ona)
Preporučujemo
SATARAŠ SA TIKVICAMA: Isprobajte tradicionalno jelo na malo drugačiji način
23. 05. 2024. u 17:30
JUNEĆI GULAŠ S PALENTOM: Recept za ručak koji će vam ulepšati dan
22. 05. 2024. u 16:00
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)