ROLOVAN SVINJSKI VRAT: Slasni specijalitet za pravo gurmansko zadovoljstvo

Новости онлине

07. 05. 2024. u 11:40

Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.

РОЛОВАН СВИЊСКИ ВРАТ: Сласни специјалитет за право гурманско задовољство

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:
  • 1 kg svinjskog vrata (bez kosti)
  • 200 g tanko sečene slanine
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašičice suvog začina
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje


Priprema:
Svinjski vrat dobro operite i posolite, pobiberite, a zatim pospite suvim začinom. Ostavite da odstoji petnaestak minuta kako bi meso upilo začine. Na radnoj površini rastanjite svinjski vrat. Preko mesa ravnomerno rasporedite tanko sečenu slaninu i rendani kačkavalj. Pažljivo urolajte meso sa slaninom i kačkavaljem, formirajući rolnu. Urolanu svinjetinu dobro pričvrstite kuhinjskim koncem, kako bi se očuvala forma rolata tokom pečenja. Rolat stavite u pleh, premažite maslinovim uljem i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite rolat oko 1,5 do 2 sata, povremeno ga prelivajući sopstvenim sokom. Kada je rolat pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da odmara nekoliko minuta pre nego što ga isečete na šnicle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Evo šta radi Ana Ivanović, dok svet priča o razvodu! Srpkinja iznenadila sve (FOTO)