SPREMITE PEČENJE ZA VASKRS: Najbolja prasetina iz rerne - Hrskava spolja, a sočna iznutra
Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 7-8 kg prasetine
- 200 g soli
- 300 ml piva
- svinjska mast
- voda
Priprema hrskave prasetine:
Isecite na komade prasetinu i očistite je.
Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so.
Rernu zagrejte na 250 stepeni.
Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče.
S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.
S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati.
Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.
(Ona)
Preporučujemo

U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00

NEODOLjIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
02. 05. 2024. u 11:10

"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52

SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17

KALINIĆ IZ ZATVORA "Ludost je bila ubiti Đinđića - imam dogovor i NEĆU da ga kršim, osim ako neko drugi progovori"
"TO SAMO idiot može da uradi i to premijera države. Van pameti!"
01. 11. 2025. u 22:07
Komentari (0)