ROLAT SA MLEVENIM MESOM I KUVANIM JAJIMA: Dekorativno i ukusno jelo u kome će uživati sva čula
Iako svaka domaćica ima svoj recept za ovaj tip rolata, mi vam donosimo onaj koji je proveren, jednostavan i koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 2 parčeta starog hleba
- 5 kuvanih jaja
- 150 ml mleka
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike senfa
- so
- biber
- sveži ruzmarin za dekoraciju
Priprema:
Kriške hleba stavite u dublju posudu, pa ih prelijte mlekom, a onda ih izgnječite. Hlebu dodajte sitno seckani crni i beli luk, meso, senf i začine po ukusu i dobro sve umesite.
Polovinu smese stavite na papir za pečenje, pa poređajte kuvana jaja i preko njih ostatak smese. Oblikujte rukama rolat, premažite ga kašikom senfa, pa zatvorite papir dobro sa svih strana.
Rolat prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.
Posle 30 minuta odmotajte papir za pečenje i ostavite da se zapeče još desetak minuta ili dok ne porumeni.
Ostavite mesni rolat da se prohladi, ukrasite svežim ruzmarinom i secite na parčad željene veličine.
Poslužite ga uz salatu po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
09. 04. 2024. u 17:52
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)