AROMATIČNA RAPSODIJA SA MESOM, PODVARAK IZ RERNE: Greje dušu, a priprema je jednostavna

Novosti online

20. 02. 2024. u 10:21

SLASAN obrok koji će vas držati dugo sitim.

АРОМАТИЧНА РАПСОДИЈА СА МЕСОМ, ПОДВАРАК ИЗ РЕРНЕ: Греје душу, а припрема је једноставна

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1 veća glavica kiselog kupusa

* oko 500 g svinjskog mesa
* oko 300 g suvih rebara
* 1 veća glavica crnog luka
* 3-4 lista lovora
* 2 kašike svinjske masti
* po ukusu so
* mleveni biber
* 2 kašičice mlevene začinske paprike

Priprema:

Operite i iseckajte glavicu kupusa. Meso isecite na komade, a crni luk sitno iseckajte. U tepsiju stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko kupusa stavite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite mlevenom začinskom paprikom i biberom, a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode pa pokrijte folijom. Pecite podvarak najmanje 1 sat, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još bar 30 minuta. Po potrebi dolijte još malo vode.

Bon appetit!

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)