NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom

Novosti online

06. 02. 2024. u 09:00

ODRESCI karfiola sa puterom od kapara i prezlom je vrlo aromatičan obrok koji je bogat nutrijentima i savršeno hrskavih rubova kada se zapeče.

НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 2 srednja karfiola

* 200 ml maslinovog ulja
* 300 g putera, na kockice
* 200 g prezli
* velika veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
* 8 kašika kapara, oceđenih i grubo iseckanih

Recept za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom:


 Korak 1: 

Zagrejte rernu

Za odreske karfiola sa puterom od kapara i prezlom zagrejte rernu na 210°C. Svaki karfiol isecite na četvrtine, pa stavite u veliki pleh. Prelijte sa 100 ml maslinovog ulja i 100 g putera, a zatim pecite 15-20 minuta dok spolja ne postane hrskav i zlatan, a iznutra ne omekša.


 Korak 2: 

Ispržite prezle

Zagrejte preostalih 100 ml ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte prezle i pržite, povremeno mešajući, dok ne postanu zlatne i hrskave. Prebacite u činiju i ostavite da se ohlade. Umešajte seckani peršun i začinite po ukusu solju i biberom.


 Korak 3: 

Umešajte kapar u puter

Obrišite tiganj i istopite preostalih 200 g putera na laganoj vatri dok ne počne da rumeni i da miriše na orašaste plodove. Sklonite sa vatre i umešajte seckane kapare.


 Korak 4: 

Servirajte karfiol

Za serviranje obilno pokapajte karfiol puterom od kapara, a zatim preko njega pospite prezlu. Poslužite kao prilog ili kao glavno jelo od povrća uz salatu od žitarica. Uživajte u odrescima karfiola sa puterom od kapara i prezlom!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)