NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?
AKO vam je ostalo mesa od prazničnog ručka, predlažemo da napravite lazanje. Ovaj recept je jednostavan i svima uspeva.

Foto Shutterstock
Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se jede u celom svetu, a većina domaćica je originalni recept prilagodila svom ukusu. Ovo jelo takođe možete da spremate i u šerpi, ako vas mrzi da ređate namirnice.
Potrebno:
* 300 g pečuraka
* 400 g ostataka mesa
* 2 kašike paradajz paste
* 50 g putera
* 50 g brašna
* 500 ml mleka
* 300 g sira
* kore za lazanje
Recept za lazanje od ostataka mesa:
Korak 1:
Napravite nadev:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite seckane pečurke dok ne omekšaju. Zatim dodajte sitno seckane ostatke mesa (možete i u blenderu da ih sameljete), paradajz pastu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok nadev ne krene da ključa.
Korak 2:
Napravite bešamel sos:
U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se bešamel sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte rendani sir (150 g) i promešajte da se otopi.
Korak 3:
Napravite lazanje:
Dno tepsije pokrijte bešamel sosom, pa poređajte kore za lazanje, a onda sipajte nadev.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (bešamel, kore nadev). Poslednji red treba da bude bešamel sos, a onda pospite rendanim sirom (150 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
02. 01. 2024. u 17:30

BRZ, A NEODOLjIVO UKUSAN: Kolač sa malinama je lagan i izdašan
08. 01. 2024. u 13:00

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)