IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Pastrmka iz rerne, kao iz najboljih restorana, tajna je u fenomenalnoj marinadi
ZA Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete.

Foto Shutterstock
Najbitnije je da ribu prvo očistite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama.
Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hrskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom.
Potrebno:
* 6 pastrmki
* 350 ml belog vina
* 2 veze peršuna
* sok od 1 limuna
* kriške limuna
* 5 čenova belog luka
* 1 kašičica bosiljka
* 1 kašičica ruzmarina
* 1 kašičica slatke paprike
* 6 kašika ulja
* 80 g maragarina
* povrće po želji
Priprema:
Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)