SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo
UŽIVAJTE u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta.

Foto Printskrin Youtube/Kuhinjica
Potrebno:
* ćureće belo meso, 500 g
* maslinovo ulje, 3 kašike
* biljna pavlaka, 200 ml
* testenina, 400 g
* čeri paradajz, 200 g
* šampinjoni, 100 g
* bujon, 200 ml
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* amareto, 40 ml
Priprema:
- Na deo zagrejanog ulja stavite začinjenu ćuretinu i zapecite je sa obe strane. Zatim nalijte bujonom i kuvajte dok tečnost ne ispari.
- Pred kraj kuvanja u posudu s mesom ulijte biljnu pavlaku, a kad proključa, sipajte amareto.
- Na drugi deo ulja stavite nasečen čeri paradajz i šampinjone, malo propržite, začinite i dodajte kuvanu i oceđenu testeninu.
- Servirajte testeninu s povrćem i amareto ćuretinu i poslužite.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)