OD NEKOLIKO NAMIRNICA NAPRAVITE ODLIČNO JELO: Oslić u sosu od limuna
SPREMITE ovaj divni ručak, kombinacija ribe i limuna je zaista fantastična.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Potrebno:
* 1/2 kg oslića
* 1 limun
* 2 čena belog luka (po ukusu)
* peršunov list
* 100 g brašna
* 2 dl ulja
* sok od 1 limuna
* 1 dl belog vina
* so, biber
Priprema:
1. Filete oslića začinite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
2. Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lista i belog vina i začinite po ukusu.
3. Na dno vatrostalne činije prvo poređajte kolutove limuna, pa preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom.
4. Posudu s ribom stavite na desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.
5. Gotovu ribu serviranu na tanjiru prelijte saftom u kom se pekla.
(Stil)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    ODBRUSILA CARINIKU: Gocu na granici nazvali Rašinom mamom
PEVAČICA bez dlake na jeziku govori o odnosu sa suprugom Rašom Novakovićem, uvek se sa šalom osvrćući na razliku u godinama koja je mnogima bila glavna tema na početku njihovog zabavljanja.
31. 10. 2025. u 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)