PET RECEPATA KOJI SE SPREMAJU ZA 15 MINUTA: Ručak na stolu očas posla i bez prethodne pripreme
ŠTA spremiti danas za ručak? To je pitanje koje nas često muči.
Foto: Free Images Pixabay
Brzi recepti su jedino rešenje, a mi vam donosimo čak pet predloga za ručak koji se sprema očas posla:
Foto: Shutterstock
Špagete u paradajz sosu
Potrebno:
Pakovanje testenine po izboru
glavica crnog luka
čen belog luka
šargarepa,
500 ml paradajz sosa
200 g pečurki (ili slaninice)
so, biber, origano
100 g kačkavalja
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine, a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.
Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u obroku.
Foto: Piksabej
Krem čorba od tikvica
Potrebno:
tikvica
glavica crnog luka
čen belog luka
2 krompira
malo vode
500 ml mleka
so, biber
veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke, kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri, isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.
Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.
Foto: Free Images Pixabay
Zapečeno povrće
Potrebno:
Dva paradajza
dva patlidžana
dve paprike
glavica crnog luka
2 veća krompira
2 jajeta
malo mleka
kisela pavlaka
Priprema:
Isecite paradajz i patlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko, pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.
Foto: Free Images Pixabay
Domaći bućkuriš
Potrebno:
500 g pilećeg filea
glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 zelene paprike
2 paradajza
so, biber
peršun
Priprema:
Crni i beli luk prodinstajte na ulju, zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nakon 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.
Foto: Free Images Pixabay
Brza salata obrok
Potrebno je:
Konzerva tunjevine
glavica crnog luka
100 grama pasulja iz konzerve
50 grama kukuruza šećerca
sok od limuna
3 kisela krastavca
2 rotkvice
kockice hleba
so i biber
Priprema:
U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno ukusnom obroku.
BONUS VIDEO - BANANA-KUGLICE ZA 15 MINUTA: Recept za koji nije potrebna kuhinja
(Stil)
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)