PIRINAČ S TIKVICAMA: Savršeno jelo za dane kada nemate živaca da vreme gubite u kuhinji

Novosti online

16. 10. 2023. u 15:00

ISKORISTITE tikvice dok ih ima za ovo jelo koje se bukvalno topi u ustima.

ПИРИНАЧ С ТИКВИЦАМА: Савршено јело за дане када немате живаца да време губите у кухињи

Foto: Free Images Pixabay

Sastojci:

* 250 g pirinča

* 500 g tikvica

* 5 kašika ulja

* 20 g maslaca

* 2 glavice luka

* 4 čena belog luka

* 1 kokošja kocka za supu

* pola čaše belog vina

* peršun i bosiljak

* malo parmezana

* 1 kašika biozačina

* so, biber

Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Tikvice ogulite i naseckajte na kocke. Luk očistite, pa ga iseckajte. Na hladno ulje stavite luk, izgnječeni beli luk i tikvice, izmešajte, pa sve zajedno prodinstajte.

2. Dodajte biozačin i pirinač, kratko još malo dinstajte, pa u to umešajte maslac, kocku za kokošju supu, soli i bibera po želji i sve to zalijte sa oko 8 dl vode. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

3. Kad pirinač napola omekša, dodajte vino, bosiljak i naseckani peršun.

4. Gotovo i toplo jelo poslužite s narendanim parmezanom.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ČUVENI ZVERKA? Mnogi kažu da ne liči na sebe, a njegova karijera je krenula nizbrdo zbog optužbi za silovanje (FOTO)