NAŠ PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Posni pilav sa bukovačom
UZ MALO sastojaka, savršen ručak!
Sastojci za posni pilav sa bukovačom:
1 glavica crnog luka,
2 šargarepe,
400 g bukovače,
1 šolja pirinča,
so, biber,
peršun za dekoraciju,
začini po ukusu,
ulje.
Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:
- Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
- Dinstajte ga tri minuta.
- Šargarepu i beli luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
- Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
- Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
- Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
- Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
- Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.
(posnajela.rs)
BONUS VIDEO:
IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) SRBIN U UN POKAZAO SLIKE: Obezglavljeni srpski vojnici od strane Al Kaide - "Mojoj babi su otkinuli grkljan"
U NjUJORKU se danas, u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, održala panel diskusija "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti" svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH.
22. 05. 2024. u 18:13
NEVEROVATAN SNIMAK IZ BEOGRADA: Veliko nevreme nosilo ljude po ulicama, ne mogu da se zaustave (VIDEO)
PRAVI potop nastao je sinoć na ulicama Beograda kada se na prestonicu sručilo veliko nevreme.
22. 05. 2024. u 12:40
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)