ZIMSKE ŠPAGETI: Sa sirom i biberom - brza večera
Prokuvajte 1,5 l vode, posolite, pa špagete skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, ali sačuvajte 3/4 šolje vode u kojoj je pasta kuvana.
                                                                                    Foto: Shutterstock
Na vatri, u dubljem tiganju, rastopite 2 kašike maslaca, dodajte biber i, protresajući posudu, kuvajte oko minut. Ulijte 1/2 šolje sačuvane tečnosti, ubacite skuvanu pastu i preostali maslac.
Smanjite temperaturu, pa dodajte i parmezan ili "grana padano" sir. Promešajte, a onda sklonite sa šporeta i dodajte pekorino. Mešajte sve dok se sir ne istopi. Ako vam se učini da je sos gust, ulijte i preostalu sačuvanu vodu u kojoj se testenina kuvala.
Potrebno je:
- 600 g špageta
 - 3/4 šolje vode u kojoj se pasta kuvala
 - so
 - 3 kašike maslaca (neslanog)
 - 1 kašičica krupno mlevenog crnog bibera
 - 3/4 šolje rendanog parmezana ili sira "grana padano"
 - 1/3 šolje rendanog pekorino (ovčjeg) sira
 
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)