CRVENI TAJLANDSKI SOS ZA UMAKANJE: Pet minuta do savršenog ukusa

Milena Tomasevic

01. 10. 2025. u 17:27

Ako tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan sos, ovaj tajlandski klasik je pravi izbor. Bez obzira da li ga služite uz prolećne rolnice, grilovano meso ili svežu salatu, njegov intenzivan miris i slatko-kiselo-ljuta kombinacija pretvara svako jelo u gastronomsko putovanje. Najbolje od svega – sprema se za svega pet minuta!

ЦРВЕНИ ТАЈЛАНДСКИ СОС ЗА УМАКАЊЕ:  Пет минута до савршеног укуса

FOTO: Novosti

Sastojci 

  • 2 kašike ljutog ajvara
  • 1 kašika ljutog kečapa ili paradajz koncentrata
  • 1 sveža ljuta papričica (ili 1/2 kašičice ljute mlevene paprike)
  • 2 kašike ribljeg sosa (ili soja sosa kao zamena)
  • 2 kašike soka od limete (ili limuna ako nemate limetu)
  • 1 kašika šećera
  • 1 čen belog luka, mleven

Postupak:

U maloj posudi izmešajte ajvar, kečap, iseckanu papričicu, riblji/soja sos, sok od limete, šećer i mleveni beli luk. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.

Posluživanje:

Najbolje ide kao sos za umakanje uz roštilj, pileće ražnjiće, prolećne rolnice ili jednostavno uz sveže povrće.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub