CRVENI TAJLANDSKI SOS ZA UMAKANJE: Pet minuta do savršenog ukusa

Milena Tomasevic

01. 10. 2025. u 17:27

Ako tražite brz, jednostavan i neodoljivo ukusan sos, ovaj tajlandski klasik je pravi izbor. Bez obzira da li ga služite uz prolećne rolnice, grilovano meso ili svežu salatu, njegov intenzivan miris i slatko-kiselo-ljuta kombinacija pretvara svako jelo u gastronomsko putovanje. Najbolje od svega – sprema se za svega pet minuta!

ЦРВЕНИ ТАЈЛАНДСКИ СОС ЗА УМАКАЊЕ:  Пет минута до савршеног укуса

FOTO: Novosti

Sastojci 

  • 2 kašike ljutog ajvara
  • 1 kašika ljutog kečapa ili paradajz koncentrata
  • 1 sveža ljuta papričica (ili 1/2 kašičice ljute mlevene paprike)
  • 2 kašike ribljeg sosa (ili soja sosa kao zamena)
  • 2 kašike soka od limete (ili limuna ako nemate limetu)
  • 1 kašika šećera
  • 1 čen belog luka, mleven

Postupak:

U maloj posudi izmešajte ajvar, kečap, iseckanu papričicu, riblji/soja sos, sok od limete, šećer i mleveni beli luk. Dobro mešajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.

Posluživanje:

Najbolje ide kao sos za umakanje uz roštilj, pileće ražnjiće, prolećne rolnice ili jednostavno uz sveže povrće.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

Mališani i VODAVODA Vodica zajedno na Oplencu