NAJBRŽI ZELENI ROLAT, SAVRŠENO KREMAST: Punjen sirom i belim lukom

Новости онлајн

04. 06. 2025. u 09:00

Rolat od tikvica punjen aromatičnim krem sirom i belim lukom - lagan i osvežavajući zalogaj koji savršeno kombinuje nežnost tikvica i bogatstvo ukusa sira.

НАЈБРЖИ ЗЕЛЕНИ РОЛАТ, САВРШЕНО КРЕМАСТ: Пуњен сиром и белим луком

Foto: Printskrin Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci:

 Za rolat: 

* Tikvice, 3 srednje
* Jaja, 3 komada
* Brašno, 50 g
* Sir, 100 g
* So i biber, po ukusu
* Peršun, 2 kašike
* Maslinovo ulje za podmazivanje
* Beli luk, 1 sveži

 Za punjenje: 

* Krem sir, 200 g
* Feta sir, 100 g
* Pavlaka, 2 kašike
* Maslinovo ulje, 1 kašika
* So i biber, po ukusu

Priprema:

- Tikvice operite i narendajte ih krupno. Posolite ih i ostavite da odstoje 15-ak minuta da ispuste vodu, zatim ih ocedite koliko možete. Stisnite ih kako bi odstranili višak vode. U veliku posudu dodajte oceđene tikvice, jaja, brašno, rendani sir, beli luk, peršun, so i biber. Izmešajte sve dobro dok se ne sjedini.

- Zagrejte rernu na 180°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem. Rasporedite smesu ravnomerno po tepsiji i formirajte pravougaonik. Pecite oko 20 minuta dok kora ne postane čvrsta i lagano zlatna. U posudi izmešajte krem sir, feta sir, pavlaku, maslinovo ulje, so, biber i sveže seckane začine. Dobro izmešajte dok ne dobijete glatku kremu. Kad se kora ohladi, pažljivo je preokrenite na čistu kuhinjsku krpu ili papir za pečenje. Ravnomerno premažite krem sir po površini kore. Pomoću krpe ili papira nežno zarolajte koru u roladu. Stavite roladu u frižider na 1 sat da se stegne.

Prijatno!

( Žena/Super recepti )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBROJAVANJE JE POČELO: BTCBULL pretprodaja ulazi u eksplozivnih poslednjih 26 dana