KAKO DA NAPRAVITE MED OD MASLAČKA: Recept za pripremu je veoma jednostavan
Med ima antioksidativna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva.

Foto: Shutterstock
Prirodni med poseduje neverovatne antioksidativne osobine, koje pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja nastalih usled starenja i izlaganja toksinima. Bogat je flavonoidima, fenolnom kiselinom, vitaminom C i mnogim drugim nutrijentima.
Sastojci:
- 125 g glava maslačka, bez stabljika
- 2 tanke kriške limuna
- 500 ml vode
- 450 g šećera
Priprema:
Kako biste napravili med, sakupite maslačak i svaki cvet malo protresite preko činije da biste uklonili insekte. Maslačak i kriške limuna stavite u manju šerpu i prelijte vodom. Stavite lonac na ringlu na tihu vatru i lagano dovedite do ključanja. Ostavite mešavinu da lagano krčka nekoliko minuta, a zatim isključite vatru, poklopite šerpu i ostavite da odstoji nekoliko sati.
Nakon što je mešavina maslačka natopljena, procedite je kroz komad muslina ili čistu kuhinjsku krpu da biste sklonili glavice maslačka, dobro ih stisnite da izbacite sve do poslednje kapi tečnosti. Izmerite tečnost koju ste izdvojili, bilo u mernom bokalu ili pomoću kuhinjske vage (1g = 1ml vode). Trebalo bi da imate oko 450 ml tečnosti.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI SOK OD CVEKLE: Savršen napitak za detoks koji će preporoditi vaš organizam
08. 10. 2024. u 13:14

NAJUKUSNIJE SLATKO OD DUNjA: Proveren recept sa kojim nema greške
03. 10. 2024. u 10:30

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)