GAZIRAN, A DOMAĆI I ZDRAV: Uživajte u osvežavajućem soku bez veštačkih dodataka i prepunom probiotika
U eri kada su industrijski gazirani napici puni šećera i aditiva, sve više ljudi traže zdravije alternative.

Foto: Shutterstock
Domaći gazirani sok postaje sve popularniji kao osvežavajući napitak koji možete sami pripremiti uz minimalne sastojke i bez štetnih dodataka, a usput je zdrav i bezbedan za decu.
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 1 ravna kašika šećera
- 250 ml soka od pomorandže
- 250 ml limunovog soka
- 500 ml surutke
- Mešavina začina (štapići cimeta, zvezdasti anis, kardamom, karanfilić, đumbir)
Priprema:
Iseckane jabuke pomešajte sa mešavinom začina, prelijte vodom. Kuvajte na jakoj temperaturi, dok ne počne da vri. Zatim smanjite temperaturu i počnite da gnječite jabuke.
Smesu dva puta procediti gazom. Dodajte 1 ravnu kašiku šećera, 250 ml soka od pomorandže, 250 ml limunovog soka i 500 ml surutke i dobro promešajte.
Tečnost sipajte u staklene flaše i pokrenite fermataciju 24h. Ukoliko budete duže vršili fermataciju možete dovesti do gaziranog alkoholnog pića.
Nakon 24h napitak postaje blago gaziran i spreman za uživanje.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA SOK OD DRENjINA: Ojačajte imunitet uz pomoć zdravog i ukusnog napitka
23. 03. 2025. u 10:00

DOMAĆI LIKER OD JAGODA: Slatko i mirisno piće koje osvaja neodoljivom aromom
14. 03. 2025. u 16:00

HLADAN ČAJ KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SE REŠITE STRESA: Deluje odmah i pravi je spas za organizam (VIDEO)
03. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)